Оподаткування майнового паю

19 ноя, 13:23

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що майновий пай оформлюється майновим сертифікатом. При цьому, умовою не оподаткування доходу, отриманого фізичною особою від продажу майнового сертифікату, є отримання майнового паю у власність в процесі приватизації та продаж сертифікату безпосередньо власником паю.
Якщо майновий сертифікат успадковується та продається спадкоємцем, то дохід, одержаний від такого продажу, буде оподатковуватись на загальних підставах. Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку.   Податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування податку до бюджету.
Дохід, отриманий фізичною особою – спадкоємцем від продажу майнового сертифікату юридичній особі, включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах за ставкою.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188618.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua