Митний режим транзитних перевезень

19 ноя, 13:24

Митним законодавством передбачено вимоги до товарів, що мають виконуватись при переміщенні товарів транзитом, а саме:
1. перебувати у незмінному стані, крім змін внаслідок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберігання;
2. не використовуватися на території України ні з якою іншою метою, крім транзиту;
3. у випадках, визначених законодавством України, переміщуватися за наявності дозволу на транзит через територію України, який видається відповідними уповноваженими органами;
4. у випадках, визначених Кабінетом Міністрів України, переміщуватися встановленими маршрутами та шляхами;
5. бути доставленими до митного органу призначення у строк, що визначається відповідно до чинних в Україні нормативів на перевезення вантажів, виходячи з виду транспорту, маршруту, відстані до кінцевого пункту та інших умов перевезення.
Учасниками транзиту є вантажовласники та суб’єкти підприємницької діяльності (перевізники, порти, станції, експедитори, морські агенти, декларанти та інші), які у встановленому порядку надають (виконують) транзитні послуги (роботи).
Згідно п. 197.8 ст. 197 Податкового кодексу України, операції з постачання послуг з перевезення (переміщення) пасажирів та вантажів транзитом через митну територію України, а також з постачання послуг, пов’язаних із таким перевезенням (переміщенням) звільняються від оподаткування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188620.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua