Вирішення проблемних питань завдяки телефонному зв’язку «гаряча лінія»

21 ноя, 16:33

Нещодавно було проведено черговий сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” з начальником відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Мариною Василівною Маноліт на тему: «Зміни в законодавстві щодо акцизного податку». Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі із запитань, які надійшли від платників податків під час сеансу зв’язку "гаряча лінія":

 

Запитання 1:

Чи повинна філія торговельного підприємства, яка реалізує в оптово – роздрібній мережі алкогольні напої та пиво, сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства?

Відповідь:

Оскільки філія не є юридичною особою, тобто не є окремим суб’єктом господарювання, то збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства з обороту реалізації алкогольних напоїв і пива, здійсненого філією, нараховує та сплачує суб’єкт господарювання, що має таку філію відповідно до свого статусу платника збору, встановленого п.п.1.1. п.16 підр.10 р. ХХ Податкового кодексу України.

Запитання 2:

Чи необхідно СГ який отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії не здійснював, подавати до контролюючого органу розрахунок збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства?

Відповідь:

Cуб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії не здійснював, повинен подавати до контролюючого органу розрахунок збору на розвиток ВСХ, в тому числі у випадку відсутності у суб’єкта підприємницької діяльності у звітному місяці факту реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, тобто незалежно від наявності у платників об’єкта оподаткування.

Запитання 3:

Чи виникає обов’язок по сплаті акцизного податку у випадку передачі СГ на тимчасове зберігання алкогольної продукції (виноматеріалів) іншому СГ?

Відповідь:

Передача юридичною особою на тимчасове зберігання алкогольної продукції (виноматеріалів) іншій юридичній особі вважається реалізацією підакцизних товарів (продукції) і відповідно є об’єктом оподаткування акцизним податком.

Запитання 4:

На які підакцизні товари (продукцію) виробники та імпортери встановлюють максимальні роздрібні ціни?

Відповідь:

Максимальні роздрібні ціни встановлюються виробниками та імпортерами на тютюнові вироби, а саме: сигарети без фільтра, цигарки та сигарети з фільтром.

 

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188716.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua