Загрози економіці потребують невідкладних заходів від КМУ та НБУ

24 ноя, 14:05

Українська економіка зараз переживає безпрецедентну соціально-економічну системну кризу, що створює серйозну напругу, в тому числі у середовищі підприємців, промисловців і роботодавців. Таке заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, коментуючи останні цифри Держтстату і поточну ситуацію в економіці.
«За підсумками жовтня 2014 року зафіксовано зниження обсягів промислового виробництва воно на 16,3% порівняно з жовтнем минулого року, за 10 місяців 2014-го роздрібний товарообіг знизився приблизно на 7%. Додайте до цього 100%-ву девальвацію гривні  зростаючі проблеми дефіциту держбюджету поточного року. Ці показники дуже тривожні і промисловців, підприємців та роботодавців хвилює, що зараз у держави відсутнє чітке бачення протидії цій кризі, незрозумілою є програма дій на найближчу перспективу, хоча б на рік, півроку», - заявив президент УСПП. На думку Анатолія Кінаха, цей факт створює умови для поглиблення недовіри інвесторів до України. А наших громадян – до вітчизняної банківської системи та влади.
Ділова спільнота вважає, що новостворена коаліція повинна якомога швидше, максимально ефективно, виходячи з інтересів держави, почати свою діяльність з формування уряду не на квотних принципах, а на основі критеріїв професійності, дієздатності, та персональної відповідальності членів кабінету міністрів і уряду в цілому.
«Найважливіші першочергові завдання нового парламенту і уряду –  формування та ухвалення основного фінансового документу держави бюджету на 2015 рік. Недопущення подальшого падіння купівельної спроможності громадян України, активізація внутрішнього ринку, цілеспрямовані дії по таких напрямках, як  стабілізація фінансової системи, промислова політика, локалізація виробництв, імпортозаміщення, підтримка і сприяння діяльності малого і середнього бізнесу», - вважає Анатолій Кінах.
За його словами, влада повинна усвідомити, що радикалізм та імітація реформ не здатні замінити високопрофесійні, системні, сконсолідовані дії. І, незважаючи на політичну конкуренцію, необхідно зрозуміти, що від подолання соціально-економічної кризи буде залежати наша перемога на сході, територіальна цілісність держави і суверенітет в цілому. До цього закликають промисловці підприємці та роботодавці, які готуються до свого надзвичайного позачергового з’їзду, запланованого на грудень цього року. Ділова спільнота планує винести на  нього надскладне питання – програму дій по подоланню соціально-економічної кризи в країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188777.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua