Зустріч з підприємницьким колом району

25 ноя, 12:12

З метою інформування та обговорення новацій податкового законодавства нещодавно в приміщенні ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м.Києві відбулась особиста зустріч першого заступника начальника ДПІ Вячеслава Федорова з бізнесовою спільнотою району. Ключовим питанням зустрічі стало нарахування  та сплата податку на додану вартість в умовах  чинного законодавства.

Вячеслав Веніамінович повідомив присутнім, що з метою збільшення надходжень до бюджету, в умовах економічної кризи, законами України внесено ряд суттєвих змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів, якими вдосконалено окремі положення чинного законодавства в частині податку на прибуток, ПДВ, ПДФО, плати за користування надрами. Але найбільш вагомі зміни  очікуються в адмініструванні податку на додану вартість, оскільки з 1 січня 2015р. набирає чинності Порядок електронного адміністрування ПДВ.

Найперше, в день реєстрації платника у системі електронного адміністрування ПДВ, для нього автоматично відкривається рахунок. Податкові накладні будуть складатись виключно в електронному вигляді та реєструватись в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру податку в одній податковій накладній. За допомогою електронного адміністрування можливо буде визначити умову для надання права реєстрації податкових накладних в ЄРПН, тобто, наявність сум податку за отриманими податковими накладними на момент реєстрації, за їх недостатності – поповнення рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість та суму сплати податку при ввезені товарів на митну територію України.

Передбачено також, що платник податку має право отримувати у ДФС інформацію про стан свого електронного рахунку, а також суму ПДВ, на яку він має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У разі аналювання реєстрації платника податку, якщо залишок коштів на електронному рахунку після перерахування до бюджету перевищує суми узгджених податкових зобов’язань з податку за підсумками останнього звітного ( податкового ) періоду, такі суми повертаються з бюджету за заявою платника.

Також буде зменшено кількість критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування. Зокрема, відшкодування ПДВ експортерам та інвесторам в автоматичному режимі буде здійснюватися на місяць раніше, аніж зараз. Як наслідок – зменшення звірок та перевірок, у тому числі перевірок «по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера».

Іще одна зміна – збільшення межі обов'язкової реєстрації підприємства - платника ПДВ з 300 тисяч гривень - до 1 мільйона гривень.

У підсумку зустрічі, яка відбулась у дружній, невимушеній атмосфері взаємного порозуміння, Вячеслав Федоров зазначив, що Шевченківська податкова інспекція й надалі готова до конструктивного діалогу з бізнес – спільнотою для оперативного вирішення проблемних питань, їх роз’яснення та практика проведення подібних зустрічей триватиме й надалі. Платники отримали ґрунтовні відповіді на запитання.

 

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188816.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua