З початку року казна Дніпропетровської області отримала понад 8,2 мільярдів гривень

26 ноя, 15:13

Впродовж десяти місяців поточного року місцеві бюджети Дніпропетровщини поповнилась на 8 млрд. 252,5 млн. грн., що на 8,4%, або на 636,5 млн. грн. більше минулорічних надходжень.
Важливішим джерелом наповнення місцевих бюджетів регіону залишається податок на доходи фізичних осіб, який складає 63,2% усіх платежів до місцевої скарбниці. Його сплачено 5 млрд. 219,3 млн. грн, що на 235,9 млн. грн. більше, ніж торік.
Друге за значимістю джерело наповнення місцевої казни – плата за землю. У січні – жовтні 2014 року землевласники та землекористувачі сплатили до бюджету 1 млрд. 591 млн. грн., що на 117,5 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.
Ще одним важливим джерелом доходів місцевих громад Дніпропетровщини є плата за користування надрами. Так, на протязі десяти місяців цього року до кошиків місцевих бюджетів області надійшло плати за користування надрами 561,3 млн. грн., що на 249,1 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2013року.
«Місцеві бюджети виконують важливу роль, оскільки вони є фінансовою основою місцевого самоврядування. За рахунок цих коштів фінансуються найбільш значні заходи держави в галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту - всі ті витрати, які зачіпають інтереси широких верств населення. З нашого боку на позитивну динаміку у надходженнях до місцевих бюджетів регіону впливає в тому числі підвищення якості податкового сервісу для платників та покращення податкового супроводу діяльності суб’єктів господарювання», - повідомив начальник Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Василь Андрухів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188883.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua