Як здійснюється процедура митного декларування товарів?

01 дек, 08:20

Декларування здійснюється шляхом заявлення точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.
Електронне декларування здійснюється з використанням електронної митної декларації, засвідченої електронним цифровим підписом, та інших електронних документів або їх реквізитів.
Митна декларація та інші документи оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.
Перелік відомостей, що підлягають внесенню до митних декларацій, обмежується лише тими відомостями, які є необхідними для цілей справляння митних платежів, формування митної статистики.
Забороняється вимагати внесення до митної декларації інших відомостей, ніж зазначені у ст. 257 Митного кодексу.
Перелік товарів, що не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, встановлюється Митним кодексом та іншими законодавчими актами України (ч. 10 ст. 257 Митного кодексу).
Інформаційно-комунікаційний відділ Західно-Донбаської ОДПІ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188994.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua