Проблем з ціною на цукор не буде, навіть якщо Україна відмовиться від імпорту сирцю

28 окт, 10:11

В цьому українські цукровари сьогодні переконували віце-прем’єр міністра з питань АПК Юрія Мельника. Розмова відбувалася у Вінниці – в регіоні, що традиційно спеціалізується на цукроварінні.

Виробляти цукор нерентабельно, скаржаться вінницькі цукровари. Ціна 2,5 гривні за кілограм не покриває навіть собівартості солодкого піску. Цього року не вистачає й сировини. З 19 цукрозаводів Вінниччини лише 10 працюють на повну потужність. Віце-прем’єр з аграрних питань Юрій Мельник виробникам вкотре обіцяє підтримку.

Юрій Мельник, віце-прем’єр міністр України з питань АПК: "Зараз розглядаються різні пропозиції і до підняття цін на буряк і на цукор, і затвердження реальної цифри, закладеної на 1 га буряків - 200 – 500 гривні".

За радянських часів в регіоні працювало понад 40 цукрозаводів. Жодне з підприємств, яке колись зупинилося, не відновило роботу. Губернатор області обіцяє повернути регіону статус "цукрового Донбасу" і навіть піти на економічні експерименти.

Олександр Домбровський, голова Вінницької державної обласної адміністрації: "По-перше, ми маємо знайти ефективних виробників, по-іншому підійти до оснащення заводів, на більшості підприємств все застаріле. Ободівському заводу, на якому ми були, уже 120 років".

Вирішити проблеми цукрової галузі можна лише спільно з виробниками, переконаний аграрний віце-прем’єр. Цукровари ж мають одне бажання – заборону ввозу тростинного цукру-сирцю, який збиває ціни на їхню продукцію.

Инф. ictv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1892.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua