Працівнику підприємства від фонду соціального страхування надано путівку на сімейний відпочинок (для нього самого і його дружини). Чи вважатиметься для дружини додатковим благом частина вартості оплаченої фондом путівки?

05 дек, 13:04

 Згідно з пп. 165.1.35 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включається вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку — члена такої професійної спілки, створеної відповідно до законодавства України, або за рахунок коштів відповідного фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.
 До складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо.
 Таким чином, вартість сімейної путівки, наданої фондом соціального страхування платнику податків, до якої включається і вартість оздоровлення дружини працівника, оподатковується податком на доходи фізичних осіб як додаткове благо за ставкою, встановленою п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу, тобто 15 (17)%, у розмірі частини доходу, отриманої на оздоровлення такого члена сім’ї.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189239.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua