Запровадження системи електронного адміністрування ПДВ – тема, яка розглядалась на брифінгу в ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві

05 дек, 16:00

Нещодавно відбувся брифінг  голови комісії з реорганізації ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві Мирончук О.Б. з  журналістом газети «Справжня Бухгалтерська Газета».
Основна тема заходу: «Електронне адміністрування ПДВ».
 На брифінгу було розглянуто питання щодо запровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість для усіх платників  шляхом відкриття окремих спеціальних банківських рахунків.
           Мирончук Ольга Борисівна надала роз’яснення, що такі  рахунки відкриваються автоматично на безоплатній основі і виключно на підставі реєстру платників податку, який орган фіскальної служби після присвоєння особі індивідуального податкового номера платника податку надсилає Держказначейству. У свою чергу казначейська служба надсилає фіскальній службі повідомлення про відкриття електронного рахунка платника податку не пізніше наступного робочого дня з дня його відкриття. Після надходження такого повідомлення фіскальна служба інформує платника податку про реквізити його електронного рахунка.
             Мирончук О.Б. на питання журналістів стосовно дати початку здійснення платником податку операцій з використанням електронного рахунка зазначила : «Датою початку здійснення платником податку операцій з використанням електронного рахунка є дата реєстрації його платником податку. Платники ПДВ, зареєстровані до 1 січня 2015 р., будуть використовувати електронні рахунки з 1 січня 2015 року».
               На кінець зустрічі Мирончук О.Б. відзначила, що впровадження електронного адміністрування податку на додану вартість дозволить детінізувати нарахування і сплату ПДВ.
Ольга Борисівна подякувала за співпрацю та відповіла на поставлені запитання журналіста.
ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189259.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua