Протягом 11 місяців поточного року до бюджету сплачено понад 5,6 мільярдів гривень єдиного внеску

09 дек, 11:18

Надходження єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування за одинадцять місяців поточного року від платників податків, зареєстрованих в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, становлять 5 млрд. 626 млн. 421 431 тис. гривень.
Із зазначеної суми юридичними особами сплачено 5 млрд. 590 млн. 527 412  тис. гривень; фізичні особи поповнили державну скарбницю на 35 млн. 894  тис. гривень.
Звертаємо увагу, що згідно частини 10 статті 9 Закону України №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» днем сплати єдиного внеску вважається:
у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки органу доходів і зборів - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу доходів і зборів;
у разі сплати єдиного внеску готівкою - день прийняття  до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів  у  готівковій формі;
у разі сплати єдиного внеску в іноземній валюті – день надходження коштів на відповідні рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі  виконавчої  влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів .
Шановні платники, вкотре нагадуємо, що сплачуючи свої зобов’язання з єдиного соціального внеску підприємства забезпечують виплату пенсій пенсіонерам, надають своїм працівникам належні соціальні гарантії – захист на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, захист від нещасних випадків та професійних захворювань.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189361.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua