Ігор Шевченко: «Утилізація відпрацьованих нафтопродуктів в Україні має відповідати європейським стандартам»

12 дек, 08:22

17 грудня 2012 Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №1221 "Про деякі питання збирання, видалення, знешкодження та утилізації відпрацьованих мастил". Нею передбачено, що виробники та імпортери мастил в обов'язковому порядку повинні забезпечити самостійний збір, знезараження, видалення та утилізацію своєї продукції.

Міністерство екології та природних ресурсів України для підвищення ефективності природоохоронної діяльності в цій галузі ухвалило рішення провести ряд перевірок, що стосуються обсягу ввезених в Україну мастил, а також заходів щодо забезпечення збору та утилізації відпрацьованих мастил підрядниками - спеціалізованими підприємствами. Міністр дав відповідне доручення Голові Державної екологічної інспекції.

«Сигнали, які надходять від бізнес-середовища, свідчать про непрозору схему організації сплати утилізаційного збору та відсутність можливості у імпортерів вільно обрати підприємство-утилізатора. Така ситуація неприпустима в принципі. Ми повинні навести лад у цій галузі. Все має бути прозоро і відповідати європейським нормам» - прокоментував ситуацію Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189491.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua