Уміння громадян використовувати отриману публічну інформацію надає змогу вирішити соціальні проблеми

12 дек, 11:45

Реалізація права на доступ до публічної інформації набуває все більшої суспільної важливості. Відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади.
Державна податкова інспекція у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м. Києві приділяє особливу увагу реалізації права кожної особи на доступ до публічної інформації.
Так, за період січень-листопад 2014р. до ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м.Києві надійшло 104 запити на публічну інформацію, в т.ч. від юридичних осіб – 84, від фізичних осіб – 20.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість запитів зменшилась на 3 (2013 рік – 107 запитів). Найбільше запитів надійшло поштою -  88.
Найбільш запитувана інформація: надання актів документальних перевірок; результатів зустрічної звірки; про стан процедури ліквідації підприємницької діяльності; реєстрації і підтвердження статусу платника ПДВ, єдиного податку та ЄСВ; підтвердження факту сплати земельного податку; наявність у ДПІ інформації про власні рахунки в банківських установах; задекларованого власного прибутку; про своєчасність та повноту сплати податків, підтвердження факту звітування платника за формою 1-ДФ; надання інформації про третіх осіб; стосовно прийняття декларацій; стосовно причин внесення змін до електронної бази даних та наявності перевірок; наявності ліцензії на продаж алкогольних та тютюнових виробів та інші.
З початку року ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м. Києві проведено 7 „гарячих” телефонних ліній з питань подання та розгляду запитів на публічну інформацію. Отримання необхідної інформації забезпечується в найкоротші терміни.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189515.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua