Столичного автоперевізника викрито у виплаті водіям зарплат «у конвертах»

12 дек, 12:46

Порушення трудового та податкового законодавств обернулося для нього кількатисячним штрафом.
Нещодавно податківці Голосіївського району провели документальну позапланову виїзну перевірку фінансово-господарської діяльності ФОП «К», який займається автобусним перевезенням пасажирів на міжміському маршруті Київ – Рокитне.
У ході перевірки співробітниками органів фіскальної служби встановлено, що на вказаному напрямі у автоперевізника працювало 9 водіїв. Проте, лише три з них були офіційно працевлаштовані. З шістьма іншими бізнесмен вирішив не оформлювати трудові відносини. Відтак, більш, ніж півроку робітники отримували заробітну плату у конвертах і, як наслідок цього, до бюджету не було утримано та перераховано ПДФО та ЄСВ на суму понад 35 тисяч гривень.
Несплатою податків хитромудрий перевізник не обмежився. Також він намагався замилити очі податківцям, вказавши недостовірні відомості у податкових деклараціях, чим порушив вимоги п. 51.1 ст. 51 Податкового Кодексу України.
Таким чином, під час  перевірки були виявлені порушення не тільки трудового, а й  податкового законодавства.
За результатами проведеної ревізії недобросовісному роботодавцю довелося сплатити донараховані податки з урахуванням штрафних санкцій на загальну суму майже 50 тисяч гривень.
Донарахована сума сплачена в повному обсязі.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189530.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua