Чи варто сплачувати особливий податок, отримавши у спадщину цінні папери?

12 дек, 17:34

Як повідомили спеціалісти ДПІ у Голосіївському районі, у даній ситуації фізична особа-спадкоємець набуває цінні папери, а не відчужує їх, відтак, не зобов’язана сплачувати вказаний податок.

Натомість, сплачувати особливий податок фізична особа-спадкоємець цінних паперів стане тоді, коли здійснюватиме операції з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів.

Податківці нагадують, що відповідно до пп. 213.1.7 п. 213.1 ст. 213 Податкового кодексу об’єктом оподаткування особливим податком є операції з продажу, обміну або інших способів відчуження цінних паперів, де відбувається перехід права власності на цінні папери, та операції з деривативами, крім операцій, що здійснюються на міжбанківському ринку деривативів.

            Платниками особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами є фізична або юридична особа-резидент або нерезидент (в тому числі їх відокремлені підрозділи), які проводять операції з деривативами або з продажу, обміну чи інших способів відчуження цінних паперів, крім випадків, передбачених п.213.2 ст. 213 Податкового кодексу (пп. 212.1.9 п. 212.1 ст. 212 Кодексу)

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189547.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua