Звертаємо увагу на митні формальності

15 дек, 20:25

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві інформує, що Державною фіскальною службою України розглянуто питання щодо визнання недійсними митних декларацій (далі за текстом - МД) на товари, що не перетнули меж ВЕЗ "Крим".
Так, відповідно до частини шостої статті 269 Митного кодексу України, якщо товари, транспортні засоби комерційного призначення, оформлені за декларацією для вивезення за межі митної території України, не перетнули державний кордон України протягом 180 днів, орган державної фіскальної служби визнає цю митну декларацію недійсною. Зазначений строк може бути зменшений за письмовим зверненням декларанта або уповноваженої ним особи.
Таким чином митна декларація на товари, що були оформлені й пропущені митницями України для ввезення на територію ВЕЗ "Крим", але не перетнули її меж, може бути визнана митницею недійсною у встановленому порядку з проведенням всіх необхідних дій у ЄАІС органів доходів і зборів України.
Також зазначено, що з метою ідентифікації операцій, що проводяться з товарами, що переміщуються через межі ВЕЗ "Крим", при:
поміщенні товарів у митний режим вільної митної зони на території ВЕЗ "Крим",
зміні митного режиму товарів після перебування в митному режимі вільної митної зони на території ВЕЗ "Крим" а також подальшій зміні митного режиму товарів, що переміщені з території ВЕЗ "Крим" на іншу територію України,
третім та четвертим знаками чотиризначного коду в другому пiдроздiлi графи 37 МД зазначається код "08".
Зазначена інформація міститься в листі Державної фіскальної служби України від 28.10.2014 р. N 8651/7/99-99-24-01-04-17.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189604.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua