Платники Шевченківського району столиці з початку 2014 року сплатили до бюджету понад 177 мільйонів гривень за користування землею

15 дек, 20:28

Фахівці столичної ДПІ Шевченківського району нагадують, що відповідно до статті 206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Але разом з тим, діючим законодавством передбачені і  певні категорії платників земельного податку, які мають право на пільги.
Так, від сплати податку з числа юридичних осіб звільняються: заклади культури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури, громадські організації інвалідів, релігійні організації тощо.
Станом на початок грудня поточного року від платників податків Шевченківського району м. Києва надійшло 177 мільйонів 98 тисяч гривень плати за землю,  що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на понад 7 мільйонів гривень.
Звертаємо увагу власників землі та землекористувачів – юридичних осіб та громадян  на своєчасність розрахунків із бюджетом. Адже кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю ідуть до скарбничок місцевих громад та використовуються ними на розвиток або вирішення соціально-економічних питань.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189609.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua