Повідомляємо про надходження податку з власників транспортних засобів

15 дек, 20:28

Відповідно до норм Податкового кодексу України платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, а саме: колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів.
Перша реєстрація транспортного засобу – це реєстрація транспортного засобу, яка здійснюється уповноваженими державними органами України щодо цього транспортного засобу в Україні вперше. Першій реєстрації підлягають також і не нові автомобілі, тобто ті, які вже використовувалися, проте на території України до цього не були зареєстровані.
Так, платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів, які знаходяться на обліку в ДПІ у  Шевченківському районі столиці протягом 11 місяців 2014 року сплачено 2 мільйони 840,7 тисяч гривень.
Звертаємо увагу, що від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об'ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів. У разі відчуження зазначених транспортних засобів, особи, які отримали такі транспортні засоби у власність, зобов'язані сплатити збір в загальному порядку.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189610.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua