За несплату податкового боргу реєстрація «спрощенки» анулюється

17 дек, 10:33

ДПІ у Голосіївському районі повідомляє, що однією із підстав анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу є несплата протягом двох послідовних кварталів податкового боргу, що виник у платника єдиного податку.

Платник єдиного податку – юридична особа, у якого виник податковий борг (з єдиного податку та/або інших податків і зборів) у поточному кварталі, протягом наступних двох кварталів має можливість сплатити цей податковий борг. У разі його несплати такому платнику податків анулюється реєстрація в якості платника єдиного податку в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Враховуючи зазначене, однією з умов застосування спрощеної системи оподаткування є відсутність податкового боргу у платників єдиного податку більше ніж два послідовні квартали.

Нагадаємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України податковим боргом є сума узгодженого грошового зобов’язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов’язання.

Платники єдиного податку – юридичні особи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189680.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua