Чи є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, житловий будинок/квартира який/яка належить багатодітній сім’ї, одна із кімнат якого/якої здається в оренду?

19 дек, 11:09

Багатодітна сім’я – це сім’я, в якій подружжя (чоловік і жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.
Не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю, опікуна, піклувальника.
Пільги із сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності). Підставою для отримання пільг, передбачених законодавством для багатодітних сімей, є підтверджуючі документи. Статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї та їх право на отримання пільг підтверджує посвідчення. Таким чином, житловий будинок/квартира, який/яка належить багатодітній сім’ї, одна з кімнат якого/якої здається в оренду, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, але не більше одного такого об’єкта.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189791.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua