Про порядок оподаткування ПДВ операції з постачання товарів магазинами безмитної торгівлі

19 дек, 12:05

Нагадуємо, що згідно із статтею 420 Митного кодексу України магазин безмитної торгівлі - це спеціалізований торговельний заклад, розташований у пункті пропуску через державний кордон України, відкритому для міжнародного сполучення, а також на повітряному або водному транспортному засобі комерційного призначення, що виконує міжнародні рейси, та призначений для реалізації товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі.
      Відповідно до «ґ» пункту 195.1.2 статті 195 Податкового кодексу України (далі за текстом – ПКУ) за ставкою 0% оподатковуються операції з постачання товарів магазинами безмитної торгівлі, відповідно до порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України. У разі подальшого вивезення таких товарів за межі митної території України податок не справляється (у тому числі за нульовою ставкою).
      Постачання товарів магазинами безмитної торгівлі може здійснюватися виключно фізичним особам, які виїжджають за митний кордон України, або фізичним особам, які переміщуються транспортними засобами, що належать резидентам та знаходяться за межами митного кордону України.
      Правила продажу товарів магазинами безмитної торгівлі затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року № 1089.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189796.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua