Хто і скільки має платити за місця для паркування транспортних засобів?

22 дек, 17:41

Платники та ставки збору зазначені у статті 266 р. ХІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI.

Спеціалісти Голосіївської ДПІ нагадують, що платниками збору за місця для паркування транспортних засобів є юридичні особи, їх філії, фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Перелік спеціальних земельних ділянок затверджується рішенням міської ради про встановлення збору. Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається виконавчим органом міської ради контролюючому органу в порядку, встановленому р. I Податкового кодексу України.

Згідно із пп. 12.3.3 п. 12.3 ст. 12 р. І ПКУ копія прийнятого рішення про встановлення місцевих податків чи зборів надсилається у десятиденний строк з дня оприлюднення до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та зборів.

Відповідно до ст. 266 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI ставки збору за місця для паркування транспортних засобів встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі від 0,03 до 0,15 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового року.

При визначенні ставки міські ради враховують місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, площу спеціально відведеного місця, кількість місць для паркування транспортних засобів, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність.

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189860.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua