Чи повинна фізична особа, яка уклала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування подавати звітність?

23 дек, 12:21

 

Фізична особа, яка уклала договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, зобов’язана подати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску. Звіт формується та подається за себе протягом 30 календарних днів після закінчення строків дії договору.

Звітним періодом є тривалість дії договору. У разі, якщо договором про добровільну участь передбачено одноразову сплату особою ЄСВ за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, звітним є період, за який одноразово сплачено ЄСВ за попередні періоди.

Звіт подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах фіскальної служби за додатком 6 Звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, згідно Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 9 вересня 2013 року № 454.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189871.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua