Відшкодування витрат за утримання приміщень, що здаються в оренду

23 дек, 18:28

Процедура відшкодування регулюється постановою КМУ від 04.10.1995 № 786 про методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу

Державна податкова інспекція Голосіївського району нагадує, що для урегулювання процедури відшкодування плати за утримання орендованого приміщення та плати за спожиті орендарем комунальні послуги слід укласти договір про відшкодування витрат орендодавця на утримання орендованого майна та надання комунальних послуг орендарю.
 Абзацом першим пункту 3 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою КМУ від 04.10.1995 № 786, передбачено, що до плати за оренду індивідуально визначеного майна не включаються витрати на утримання орендованого майна та плата за послуги, які відповідно до укладених угод зобов’язується надавати орендарю установа, на балансі якої перебуває це майно.
Тобто установа у разі надання в оренду приміщення, що перебуває у неї на балансі, отримує плату за оренду приміщення, спожиті орендарем комунальні послуги, утримання орендованого приміщення.
Розмір плати за обслуговування і ремонт будівлі, прибудинкової території, утримання допоміжних приміщень будівлі залежить від складу робіт і послуг, які надаються орендодавцю житлово-експлуатаційними, ремонтно-будівельними організаціями та іншими суб’єктами господарювання. Він установлюється у вигляді щомісячних платежів.
Для відшкодування витрат на утримання орендованого приміщення та витрат за спожиті комунальні послуги орендодавець щомісячно виставляє орендарю рахунки.
Зауважимо, що невідшкодування орендарем витрат за утримання орендованого приміщення перевіряльники трактують як використання бюджетних коштів на покриття витрат сторонніх юридичних осіб, тобто нецільове використання бюджетних коштів. А відповідно до частини двадцять четвертої статті 116 Бюджетного кодексу України це вважається бюджетним правопорушенням.
ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189893.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua