Довірена особа підприємця має право отримати ЕЦП за нього

24 дек, 17:49

Це передбачено регламентом Акредитованого центру сертифікації ключів за наявності нотаріально засвідченої довіреності
Податківці Голосіївського району повідомляють, що у разі неможливості особистої присутності фізичної особи-підприємця, його довірена особа має право отримати послуги електронного цифрового підпису за нього.
Відповідно до п.5.1 Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту передбачено, що заявник може бути представлений довіреною особою, якщо немає можливості його особистої присутності в АЦСК ІДД. У цьому випадку заявник надає довіреність на подання документів для реєстрації.
Довіреність засвідчується:
- для юридичних осіб – підписом керівника з прикладенням печатки організації;
- для фізичних осіб-підприємців – підписом підприємця з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально;
- для фізичних осіб – нотаріально.
Нотаріально засвідчена довіреність повинна містити інформацію про надання повноважень повіреній особі від імені Довірителя здійснити процедуру реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД з наданням права підпису на всіх необхідних реєстраційних документах АЦСК ІДД на правах заявника.
Також нагадаємо, що спливає термін дії сертифікатів електронних ключів, які були видані у 2013 році. Таким чином, платникам, які користуються безкоштовними ключами, отриманими у 2013 році до змін, внесених наказом Міндоходів і зборів України від 01.11.2013 р. № 79 «Про формування посилених сертифікатів ключів з подовженим строком дії», необхідно отримати нові безкоштовні електронні ключі з подовженим строком дії.
ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189913.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua