Курс на легалізацію заробітної плати приносить позитивні результати

26 дек, 19:46

Днями в ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві відбулася прес-конференція за участі заступника начальника Крістіни Адамчук та журналіста газети «Справжня бухгалтерська газета». На зустрічі розглядались питання щодо легалізації заробітної плати.
 Щоб усунути причини, які утворюють передумови для мінімізації заробітної плати та скорочення надходжень до бюджету податку на доходи фізичних осіб на постійній основі проводиться робота щодо недопущення зменшення оплати праці, виплати зарплати «в конвертах» та скорочення  відрахувань до бюджету.
 Спілкуючись із журналістом, Крістіна Сергіївна повідомила: «Що протягом січня – листопада 2014р було проведено 70 засідань «круглого столу» з питань трудових прав працівників, легалізації заробітної плати та зайнятості населення з посадовими особами 2159 підприємств, внаслідок чого  керівники 1786 підприємств підвищили фонд оплати праці, внаслідок чого збільшились перерахування податку на доходи фізичних осіб в сумі 3648,7 тис.грн. Тільки в листопаді було перерахування 261, 1 тис.грн».
 За рахунок проведеної роботи по погашенню заборгованості по заробітній платі, протягом січня - листопада 2014р. підприємствами–боржниками погашено заборгованість по заробітній платі у розмірі 13624,50 тис. грн.; перераховано до бюджету податку га доходи фізичних осіб у сумі 3582,9 тис. грн.; перераховано єдиного соціального внеску – 13931,41 тис. грн.
 Заступник начальника інспекції відзначила, що саме нелегальні заробітки зумовлюють ту ситуацію, що працівники втрачають набагато більше ніж заробляють. Більше того, такі «тіньові» виплати позбавляють робітників пенсійного забезпечення, оплати відпускних та лікарняних. Тому кожен свідомий громадянин нашої країни повинен розуміти, що легалізація заробітної плати та офіційне працевлаштування гарантують соціальну підтримку в майбутньому.


ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189943.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua