Подача звітності з єдиного внеску засобами програмного забезпечення сучасний метод звітування

26 дек, 19:50

Про єдиний соціальний внесок в електронному вигляді розповіла заступник начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві Крістіна Адамчук, під час прес-конференції журналісту газети «Справжня Бухгалтерська Газета».
«Сплата єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування забезпечує відрахування до Пенсійного фонду, до фондів страхування на випадок безробіття, із тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків на виробництві. Тобто, своєчасна та повна сплата ЄСВ – це виплати пенсій та грошове забезпечення соціальних програм», - наголосила Крістіна Сергіївна.
Заступник начальника інспекції відзначила, що більшість платників звіт по ЄСВ надсилають в електронному вигляді. Це значно спрощує роботу як представників бізнесу, так і працівників державного органу. «Подача звітності з єдиного внеску засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування», - зазначила Крістіна Сергіївна.
На закінчення заходу Крістіна Сергіївна нагадала, що подання звітності з ЄСВ в електронному вигляді це сучасний метод звітування. Для цього потрібно скористатися електронним цифровим підписом, який видають швидко та безкоштовно у Центрах сертифікації електронних ключів, територіальних органів фіскальної служби.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189952.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua