З початку року більше 208 мільйонів гривень відшкодовано податку на додану вартість платникам Шевченківського району столиці

26 дек, 19:54

Станом на початок грудня поточного року платниками Шевченківського району столиці заявлено до бюджетного відшкодування ПДВ на загальну суму 595,4 мільйонів гривень, а сума відшкодованого податку на розрахункові рахунки платників склала 208, 7 мільйонів гривень. Завдяки злагодженій роботі співробітників ДПІ не допущено незаконне відшкодування ПДВ майже 240 мільйонів гривень.
Водночас із загальної суми 10 підприємств із заявленою сумою до бюджетного відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок отримали відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі на загальну суму понад 19 мільйонів гривень.
Вкотре нагадуємо, що з 1 січня 2015 року запроваджується система електронного адміністрування ПДВ, в якій всі платники податку на додану вартість будуть мати власні електронні рахунки в уповноваженому банку.
Впроваджувана  система електронного адміністрування ПДВ буде складатися з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних – де податкові накладні складатимуться виключно в електронному вигляді та будуть реєструватись в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній; з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам  ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів.
Нова система електронного адміністрування дозволить відшкодовувати податок на додану вартість експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж тепер. Також буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189953.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua