Юридичні особи мають право здійснювати лізингові операції та перебувати на спрощеній системі оподаткування!

26 дек, 19:56

Згідно з пунктом 1 статті 1 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (далі за текстом - Закон N 2664) до фінансових установ належать банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг, а у випадках, прямо визначених законом, - інші послуги (операції), пов'язані з наданням фінансових послуг.
Враховуючи статтю 4 Закону N 2664, фінансовий лізинг належить до фінансових послуг.
Відповідно до пункту 2.1 Положення про надання послуг з фінансового лізингу юридичними особами - суб'єктами господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, затвердженого розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 22.01.2004 р. N 21, юридична особа має можливість надавати послугу з фінансового лізингу, якщо у предметі діяльності, визначеному установчими (засновницькими) документами, передбачено здійснення діяльності з надання послуг з фінансового лізингу та враховано вимоги законодавства щодо можливості суміщення фінансових послуг.
Враховуючи вищевикладене, обмеження щодо застосування спрощеної системи оподаткування, передбачене Кодексом, стосується фінансових установ. Дане положення не поширюється на юридичних осіб - суб'єктів господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але надають послуги з фінансового лізингу.
Юридичні особи, що не є фінансовими установами, які здійснюють лізингові (орендні) операції, надають в оренду рухоме і нерухоме майно, мають право бути платниками єдиного податку, якщо ними виконуються інші умови застосування спрощеної системи оподаткування.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/189958.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua