Нарахування єдиного внеску на заробітну плату працюючих інвалідів

12 янв, 15:45

Підставою для застосування ставки у розмірі 8,41% є засвідчена копія довідки з акта огляду у медико-соціальній експертній комісії.
Згідно з частиною 13 ст. 8 Закону про ЄСВ та п. 3.11 розділу III інструкції № 455 єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється у розмірі 8,41% суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату праці, суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для працюючих інвалідів.
 Підтвердженням встановлення працівнику інвалідності відповідно до абзацу другого п. 3.13 розділу III Інструкції є засвідчена копія довідки з акта огляду у медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності. Засвідчення копії МСЕК здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією, зазначеними у пунктах 3.11 – 3.13 розділу III Інструкції.
 Згідно з частиною другою ст. 9 Закону про ЄСВ обчислення єдиного внеску здійснюється на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування, або які підтверджують нарахування виплат, на які згідно з цим Законом нараховується єдиний внесок. Підставою для застосування ставки у розмірі 8,41% є засвідчена копія довідки МСЕК.
Отже, нарахування роботодавцем єдиного внеску у розмірі 8,41% на заробітну плату зазначеної категорії  працівників здійснюється з моменту встановлення інвалідності, але не раніше отримання підприємством довідки МСЕК.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190255.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua