Суд повернув НАК «Надра України» 35% частку у видобутку газу на сахалінському родовищі

15 янв, 08:48

14 січня Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу компанії "Голден Деррік", тим самим фактично повернув НАК "Надра України" ще 35% частку у видобутку газу на Сахалінському родовищі.
Відтепер до державної власності повернуто долі у видобутку газу на Сахалінському родовищі, які попередня влада продала фірмі «Голден Деррік» і прибуток від видобутку на цьому родовищі буде йти державі.
За словами Міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, НАК «Надра України» мало три судові справи з повернення державних активів на цьому родовищі. Два суди було виграно у грудні 2014 року, і третій (останній) – зараз.
«Наразі йде кропітка робота для наших юридичних служб – відстояти інтереси держави у судах та повернути в державну власність активи, виведені попередньою владою, анулювати ліцензії та спецдозволи, що їх було видано всупереч закону та інтересам держави. Попереду у нас ще не один суд, в тому числі і по компанії «Голден Деррік», - зазначив Ігор Шевченко.
Нагадаємо: у 2000 та 2003 роках НАК «Надра України» було укладено низку договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі. У 2012-2013 роках колишнє керівництво НАК "Надра України" продало фірмі «Голден Деррік» свої долі відразу по трьох договорах. При цьому по жодному з договорів компанія повністю не розрахувалась, що дало підстави розірвати їх та повернути активи державі. Відповідні рішення судів було ухвалено 10 та 17 грудня 2014 року і 14 січня 2015 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190361.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua