Земельний податок із 2015 року підвищується

15 янв, 11:17

Завдяки Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» від 28.12.2014 р. № 71-VIII ставки земподатку істотно змінюються.
Зокрема ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, установлюється в розмірі 3% від їх нормативної грошової оцінки, а не 1%, як було раніше. Для земель, які перебуваються в постійному користуванні суб’єктів господарювання, ставка податку становить 12% від їх нормативної грошової оцінки. Винятками є землі державної та комунальної власності.
Розмір орендної плати за землі державної та комунальної власності тепер коливатиметься в межах від 3% до 12% від нормативної грошової оцінки. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, який оформлений та зареєстрований відповідно до законодавства. Таким чином, реєстрація права оренди відтепер є обов’язковою підставою для нарахування орендної плати.
Органи місцевого самоврядування відтепер зможуть установлювати не лише пільги при сплаті земподатку, а й ставки такого платежу за землі, які знаходяться під їх контролем.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190379.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua