Податок на нерухомість: із 2015 року знову по-новому

15 янв, 11:19

Завдяки новому Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» від 28.12.2014 р. № 71-VIII правила сплати податку на нерухомість у 2015 році кардинально змінюються. Однією з найрезонансніших змін є збільшення об’єкта оподаткування. Відтепер податок сплачується з усієї нерухомості — житлової та нежитлової.
Винятками є державна власність, нежитлова нерухомість, яка використовується в аграрному секторі, промисловості, мафи та кіоски, які є суб'єктами малого бізнесу, де люди самі для себе заробляють, і ринки, гуртожитки, власність громадських організацій інвалідів тощо.
Наступною, не менш важливою зміною, стало зменшення розміру пільги — кількості квадратних метрів, які не оподатковуються. Її розмір зменшився вдвічі. Зокрема, нині податок необхідно сплатити із квартири/квартир (незалежно від їх кількості) розміром понад 60 кв.м та будинку/будинків (незалежно від їх кількості) розміром понад 120 кв.м. За наявності різних типів нерухомості одночасно (наприклад, квартири та будинку) їх сумарна площа зменшується на 180 кв.м, а залишок підлягає оподаткуванню. Такі пільги надаються лише для житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних осіб.
Юрособи сплачують податок із усієї площі нерухомості (житлової та нежитлової).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190381.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua