З 1 січня 2015 року збільшено ставку податку для пасивних доходів

16 янв, 18:54

Як відомо, з серпня 2014 року відповідно до законодавства оподатковуються проценти, нараховані на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку. У 2014 році нараховані проценти підлягали оподаткуванню за єдиною ставкою 15%, незалежно від суми, яка розміщена на депозиті.
Нікопольська ОДПІ повідомляє, що Законом України від 28.12.2014 року № 71-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” з 1 січня 2015 року ставку податку для пасивних доходів збільшено з 15% до 20%.
Податок на дивіденди встановлено на рівні 5% - для підприємств, які сплачують податок на прибуток на загальних підставах, і 20% - для підприємств, які не сплачують податок на прибуток.
Нагадуємо, що обов'язок із нарахування та перерахування податку до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу, яка нараховує такий дохід. Всі фінустанови, у тому числі банки та кредитні спілки, при нарахуванні процентів виконують роль податкових агентів. Вони зобов'язані самостійно утримувати з нарахованих доходів податок та перераховувати до бюджету суми нарахованого (утриманого) з процентів податку на доходи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190448.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua