Єдиний податок з 1 січня 2015 року

16 янв, 18:56

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що ставки єдиного податку для платників груп 1–2 встановлюються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом станом на 1 січня податкового (звітного) року, а для групи 3 (до якої ввійшли як фізособи, так і юрособи) — у відсотках до доходу (відсоткові ставки).
Для платників єдиного податку 1 групи фіксована ставка єдиного податку встановлюється в межах до 10% від розміру мінімальної зарплати, тобто до 121,80 грн. за календарний місяць.
Для платників єдиного податку 2 групи фіксована ставка єдиного податку встановлюється  в межах до 20% розміру мінімальної зарплати, тобто дo 243,60 грн. за календарний місяць.
Для платників єдиного податку 3 групи відсоткові ставки зменшилися майже вдвічі і з 01.01.2015 року становлять:
2% доходу — за умови окремої сплати ПДВ;
4% доходу — у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.
Для платників єдиного податку 4 групи (сільгоспвиробники) розмір ставок податку з 1 га сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії (типу) земель, їх розташування й становить (у відсотках бази оподаткування):
для ріллі, сіножатей і пасовищ (окрім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди) — 0,45;
для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, — 0,27;
для багаторічних насаджень (окрім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях) — 0,27;
для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, — 0,09;
для земель водного фонду — 1,35;
для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) та переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди, — 3.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190452.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua