Українські блогери: Facebook має змінити правила модерування українського сегмента мережі

19 янв, 13:59

Політика модерування українського сегмента в соціальній мережі Facebook викликає все більше запитань, зокрема історія з блокуванням опублікованої картинки з віршем Тараса Шевченка. Це говорить про те, що серед модераторів соціальної мережі недостатньо людей із розумінням українських реалій і культури. Про це заявили популярні українські блогери та активісти Зен Антипоп та Дмитро Іванов під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Випадок з картинкою досить курйозний, але це симптом набагато більшої проблеми. Починаючи з минулої весни, адміністрація Facebook блокувала акаунти українських блогерів, які писали на політичні теми”,- розповів Зен Антипоп.

Незважаючи на те, український сегмент Facebook модерується з Дубліна, а не з Москви як передбачалося раніше, блогери висловили сумніви у незаангажованості модераторів. Так, серед доступних мов для спілкування з представниками технічної підтримки соціальної мережі відсутня українська, але є російська мова, що може вказувати на те, що український сегмент все одно перебуває під контролем росіян.

Дмитро Іванов виступив з ініціативою відправити петицію в головний офіс соціальної мережі зі скаргою на необ’єктивну оцінку повідомлень українських користувачів. Для вирішення цієї проблеми, Facebook міг би відкрити один зі своїх офісів в Києві або найняти більше працівників знайомих з українською специфікою, щоб уникнути схожих випадків. Блогери навели приклад ізраїльського художника, який був заблокований після чисельних скарг арабських користувачів. Проте адміністрація сайту вибачилася і розблокувала акаунт після успішної кампанії представників ізраїльської діаспори, які відстояли свого художника. ”В умовах інформаційної війни з Росією, нам потрібно консолідувати суспільство і нарешті почати захищати свої політичні та культурні інтереси,” – підсумував Дмитро Іванов.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190524.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua