Згода на виплату «тіньової» зарплати – ризик залишитися без зароблених грошей

20 янв, 12:42

Проведення роботи щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам і ліквідація зарплатних боргів є вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів. Громадяни і досі продовжують отримувати нелегальну суму в "конверті", не погоджуючись на офіційне працевлаштування, забуваючи про велику ціну цих дій в майбутньому. А підприємства з метою мінімізації податків, офіційно виплачують працівникам мінімальну заробітну плату, або навіть і меншу. Отже, проблема легалізації заробітної плати є достатньо серйозною і рішення її є першочерговим питанням.
Протягом січня – грудня 2014 р. ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві організовано 76 засідань «круглого столу» з питань трудових прав працівників, легалізації заробітної плати та зайнятості населення. На ці зустрічі було запрошено 2395 посадових осіб підприємств, внаслідок чого керівники 2010 підприємств підвищили фонд оплати праці і відповідно перерахування податку на доходи фізичних осіб, збільшились на 3908,8 тис. грн.
За рахунок проведеної роботи по погашенню заборгованості по заробітній платі, протягом січня - грудня 2014р. підприємствами-боржниками погашено заборгованість по заробітній платі у розмірі 22 189,2 тис. грн.; перераховано до бюджету податку на доходи фізичних осіб у сумі 13 255,69 тис. грн.; перераховано єдиного соціального внеску – 37 248,91 тис. грн.
Нагадуємо, кожна гривня податку із заробітної плати, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення пенсії у майбутньому. Тому слід пам’ятати, що неоформлення належним чином трудових відносин з найманими працівниками є порушенням законодавства про працю.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві
В 2015 році отримувати торговий патент не потрібно
 З 1 січня 2015 року відмінено збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності. Тобто при здійсненні господарської діяльності в 2015 році придбавати торгові патенти уже не потрібно.
 При цьому, суб'єкти господарювання, які порушили порядок отримання та використання торгового патенту за період до 1 січня 2015 року, несуть відповідальність в порядку та на умовах, що діяли до 1 січня 2015 року.
 Зазначена норма передбачена Законом України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи»
ДПІ у Солом’янському районі Головного Управління ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190560.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua