Податковий компроміс: варіант для виправлення старих помилок із податку на прибуток і ПДВ

20 янв, 13:11

Завдяки Закону від 25.12.2014 р. № 63 розділ XX ПКУ доповнено підрозділом 92 «Особливості уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість під час застосування податкового компромісу».
Податковий компроміс — це режим звільнення від юрвідповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов'язань із податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 01.04.2014 р. з урахуванням строків давності в 1095 днів.
Платник податків, який вирішив скористатися процедурою податкового компромісу, має протягом 90 днів із 17.01.2015 р. подати:
1) відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов'язань із податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, у яких визначена сума завищення податкових витрат та/або сума завищення податкового кредиту з ПДВ;
2) перелік (опис) господарських операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації.
Сума заниженого податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ сплачується в розмірі 5% такої суми. А от решта 95% вважається погашеною, штрафні санкції не застосовуються, пеня не нараховується. До того ж сума погашеного податкового зобов'язання з податку на прибуток та/або ПДВ у розмірі 95% унаслідок застосування податкового компромісу не включається до податкового доходу платника податку на прибуток (п. 2 підрозділу 92 р. XX ПКУ).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190572.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua