Акцизний податок з роздрібної реалізації

20 янв, 13:15

Платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти господарювання які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо).
Такі суб’єкти підлягають обов’язковій реєстрації як платники в контролюючих органах за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.
Для підакцизних товарів реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами ставки встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків.
Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Датою виникнення податкових зобов'язань щодо реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.
Базовий податковий період для сплати податку відповідає календарному місяцю. Декларація подається щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду.
Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації за місячний податковий період.
Суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, сплачують податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190574.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua