Владислав Селезньов: Україну відвідає делегація Сухопутних військ Збройних сил США

20 янв, 15:41

«Цього тижня до України прибуде делегація Сухопутних військ Збройних сил США на чолі з командувачем Сухопутних військ США в Європі генералом Ходжесом», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі виконуючий обов’язки речника Генерального штабу України Владислав Селезньов. З 20 по 22 січня у Брюсселі українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України Віктором Муженком візьме участь у засіданнях Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів у форматах країн-контрибуторів Міжнародної тренувально-дорадчої місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка” та Військового комітету Україна-НАТО. Учасники засідань ознайомляться з планом реформування Збройних Сил України та поточною ситуацією в країні та довкола її кордонів, обговорять перспективи військового співробітництва Україна ­– НАТО.

Днями в Україну прибула четверта партія вантажу з зимовим обмундируванням із Австралії, уряд якої передав українським військовослужбовцям зимове взуття, зимові шапки та шарфи. Загальна сума гуманітарної допомоги Збройним силам України від Австралії склала близько 2 мільйонів 300 тисяч доларів США.

На озброєння Збройних сил України прийнятий військово-транспортний літак короткого зльоту та посадки Ан-70. Відповідний наказ підписав Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. «Літак Ан-70 – це десантно-транспортний засіб транспортної авіації Збройних Сил України, призначений для висадки парашутним або посадковим способом повітряних десантів, перевезення повітрям військ і матеріальних засобів, забезпечення маневру і бойових дій військ та вирішення спеціальних завдань», – пояснив Владислав Селезньов.

За минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил України відновили 227 одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі: 2 танки Т-64, 8 бойових машин піхоти БМП-1 та 15 БМП-2, 4 бронетранспортери БТР-70 та 5 БТР-80, 5 броньованих розвідувально-дозорних машини БРДМ-2, 4 бойових розвідувальних машини БРМ-1К та 1 бойова машина десанту БМД-2.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190586.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua