Владислав Селезньов: Більше 4500 військовослужбовців Збройних сил України отримали статус учасника бойових дій

20 янв, 15:42

На сьогодні статус учасника бойових дій отримали більше 4500 військовослужбовців Збройних сил України. «1987 військовослужбовців заохочено державними нагородами, 2915 – відзнаками Міноборони та цінними подарунками від Міністра оборони України, 1181 – почесними нагрудними знаками начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України. 1443 військовослужбовця – учасника АТО отримали військові звання достроково», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі виконуючий обов’язки речника Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак зустрівся із заступником Міністра національної оборони Республіки Польща з питань оборонної політики Робертом Купецьким. Під час переговорів українська сторона наголосила на цинічному порушенні бойовиками режиму тиші, встановленого з 9 грудня в зоні АТО відповідно до Мінських домовленостей, а також використанні російською стороною перемир’я для перекидання в Україну найманців, створення незаконним збройних формувань терористичних організацій з власною системою управління, підготовки та забезпечення, яка притаманна регулярним збройним силам. При цьому серед основних механізмів боротьби з агресором було названо висвітлення правдивої та об’єктивної інформації про ситуацію в Україні та ведення двосторонніх консультативно-дорадчих діалогів.

Міністерство оборони України готове до активізації співпраці з Польщею у військово-технічній сфері. Пріоритетними напрямами двостороннього військово-технічного співробітництва для Збройних сил України є модернізація та підвищення ресурсу авіаційної техніки, кораблів, бронетанкової техніки, а також спільні наукові розробки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190589.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua