З 01.01.2015р ставка податку для підакцизних товарів, які реалізуються в роздрібній мережі, становить 5%

21 янв, 08:50

Суми податку перераховуються до бюджету протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку для подання податкової декларації за місячний податковий період.
Податківці Голосіївського району повідомляють, що для підакцизних товарів, які реалізуються в роздрібній мережі, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з ПДВ), у розмірі 5%.
Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період.
З 01.01.2015р. до платників акцизного податку віднесли:
- суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів;
-   оптових постачальників електричної енергії;
- виробників електричної енергії, які мають ліцензію на право здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії і продають її поза оптовим ринком електричної енергії;
-  осіб - власників ввезеного на митну територію України вантажного транспортного засобу, що переобладнується у легковий автомобіль, з якого справляється акцизний податок.
 Крім того, звертаємо увагу, що в зв’язку з розширенням  кола платників акцизного податку доповнився і список  підакцизних товарів зазначених ст.215 КПК України.
 Зверніть увагу, що дані суб'єкти господарювання підлягають обов'язковій реєстрації як платники податків за місцезнаходженням пункту продажу товарів.
Також з 01.01.2015 р. введено нові зразки марок акцизу для алкоголю і тютюну. Розмір плати за одну марку акцизного податку для алкогольних напоїв знижено з 0,27 грн до 0,19 грн, для тютюнових виробів - з 0,14 грн до 0,09 грн.
Нагадуємо, що відповідні зміни до ПКУ внесено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року № 71-VIII.
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190607.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua