«Самопоміч» категорично проти прийняття нової концепції паркувального простору Києва без внесення відповідних змін

22 янв, 13:21

«Ми наполягаємо на внесенні змін до проекту рішення Київської міської ради «Про затвердження Концепції програми розвитку паркувального простору в місті Києві» в частині визначення джерел фінансування Програми розвитку паркувального простору у місті Києві, відбору інвесторів та контролю за її виконанням. У випадку ігнорування більшістю Київради запропонованих нами змін, ми категорично проти прийняття цієї концепції», – про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив Максим Гапчук, депутати Київради від «Об’єднання «Самопоміч», член бюджетної комісії. Наразі головним розпорядником та контролером цього питання залишається «Київпарктранссервіс», який немає чітких критеріїв щодо відбору інвестора. «Запропонована концепція – це бізнес-план під одного інвестора, що є абсолютно неприпустимо», – додав пан Максим.

«Парковки вже давно стали головним болем для киян: пішоходи фактично витіснені з вулиць Києва, соціальні заклади та магазини не можуть проштовхнутися до своїх входів, рухомий транспорт блокується», – зазначив Андрій Логвін, депутати Київради від «Об’єднання «Самопоміч», член транспортної комісії. Поміж інших проблем, які потребують негайного вирішення, пан Андрій назвав недостатню кількість парковок та низький рівень паркувального сервісу, через що бюджет Києва щорічно втрачає 200 мільйонів гривень.

Депутати переконані, що відповідальність за цю концепцію має бути доручена не лише «Київпарктранссервісу»,  а й депутатам Київради, та вважають необхідним забезпечення функціонування повноцінної паркувальної політики в Києві з вдосконаленим управлінням системою паркування в місті та рухом транспорту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190665.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua