Про право обрати або відмовитись від застосування шансу виправлення будь-яких помилок за допомогою податкового компромісу обговорювалось на зустрічі з бізнесом

26 янв, 08:44

Нещодавно в.о.начальника ДПІ у Солом’янському районі Головного Управління ДФС у м.Києві Надія Римарська на зустрічі з бізнесом та зацікавленими засобами масової інформації розповідала про нові напрями співпраці з платниками податків, які дають можливість виправити помилки минулих періодів без застосування будь-якої відповідальності. Цей новий механізм має назву «податковий компроміс» і стосується лише податку на прибуток та податку на додану вартість.
Шляхи застосування податкового компромісу викладені та затверджені Законом України від 25.12.14 № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року.
«Податковий компроміс – це право обрати або відмовитись від застосування шансу виправлення будь-яких помилок, а не зобов’язання для бізнесових кіл. Для прозорого ведення бізнесу в рамках підписання Угоди про асоціацію з ЄС і ті можливості, які він може надати українським підприємствам цей шанс не використає тільки  недалекоглядний керівник»,- зауважила Надія Іванівна Римарська.
Починаючи з 17 січня поточного року, ті платники податку на прибуток та податку на додану вартість, які в минулому користувалися певними „тіньовими схемами” та ухилялися від сплати податків, мають можливість через подання уточнюючих розрахунків виправити такі „помилки”, сплативши до бюджету лише 5% від нарахованих податкових зобов’язань.
Отже Державна фіскальна служба радить платникам скористатися таким механізмом якнайшвидше, оскільки цю процедуру обмежено в часі. А саме, платники податків з метою застосування податкового компромісу мають право подати уточнюючі розрахунки або заяви протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності даної норми.  
«Платники, які скористаються податковим компромісом і чесно виправлять всі помилки та сплатять до бюджету відповідні платежі, уникнуть фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року», − зазначила наприкінці зустрічі очільник інспекції.
Отримати більш детальну інформацію та ознайомитись з положеннями відповідного Закону України від 25.12.14 № 63-VIII платники податків Солом’янського району м.Києва можуть в Центрі обслуговування платників податків (вул.Смілянська,6) або за телефоном 245-85-15.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190732.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua