Увага! Шановні платники Нікопольщини! Підписано Закон про податковий компроміс

26 янв, 11:49

З 17 січня поточного року набув чинності Закон України від 25.12.2014 №63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».
Він виник у відповідь на запит бізнесу, який хоче перегорнути сторінку і почати працювати прозоро. Податковий компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу. Враховуючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС і ті можливості, які вона відкриває для українського бізнесу, цим інструментом скористається багато компаній.
Податковий компроміс це - звільнення від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов'язань по податку на прибуток підприємств і ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням встановлених ПКУ строків давності.
Для цього платникові податків необхідно подати уточнюючий розрахунок, в якому визначити суму завищення податкового кредиту по ПДВ або суму завищення витрат з податку на прибуток.
Платнику податків необхідно сплатити 5% суми податку. Тобто, 95 відсотків суми відповідного податку вважатимуться погашеними.
Нікопольська ОДПІ повідомляє, що роз’яснення та додаткова інформація з питань застосування податкового компромісу надаються податковими інспекціями за місцем реєстрації.
Контактні телефони:
- Нікопольська ОДПІ за тел. 4-54-29.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190752.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua