Речник АТО: За добу терористи 115 разів обстріляли українських військових та мирні населені пункти

27 янв, 15:03

«Протягом ночі противник продовжував  обстріли позицій українських військових.  Найбільша їхня кількість зареєстрована на Луганському напрямку. Зокрема, по Станиці Луганській: по ній  терористи 7 разів відкривали артилерійський  вогонь а також по одному разу – з РСЗВ «Град » і танків. Тричі під обстріл ворожої артилерії, мінометів  та стрілецької зброї потрапляла Верхня Ольхова.  Обстрілів зазнали також Новотошківка, Петрівка, Трьохізбенка, Словяносербськ, Фрунзе. Загалом за добу терористи обстріляли наших військових та мирні населені пункти 115 разів», – повідомив під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі речник АТО Леонід Матюхін. На Донецькому напрямку з РСЗВ «Град» були обстріляні Новомихайлівка,  Опитне й Тоненьке,  а з мінометів та стрілецької зброї –  4 рази Мар’їнка та один раз Красногорівка.

У районах Первомайська та Дебальцево з РСЗВ Град бандити двічі обстріляли Попасну та Троїцьке, а також Дебальцево, Новогородське та Луганське. З мінометів та артилерії бойовики вели вогонь по населеним пунктам Попасна, Булавінське, Оленівка, Майорськ, Оленівка, Вуглегірськ, Розсадки, двічі Троїцьке, Рідкодуб, Чорнухіно. «О 18:05, поблизу Майорська,  бандити здійснили спробу штурму наших позицій зі сторони Горлівки. Отримавши гідну відсіч, терористи, які залишилися живими, відступили. На Маріупольському напрямку з 19:00 до 19:30 відбулося два артилерійські обстріли в районі населеного пункту Орловське.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки речника Генерального штабу України Збройних сил України Владислава Селезньова залишається загроза здійснення терактів і диверсій у великих містах обласного значення, у першу чергу в Київській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях України. «Протягом доби загинуло 7 військовослужбовців, 24 – поранено. У госпіталях та лікувальних закладах на даний час перебуває 309 військовослужбовців, з них 19 важкопоранених», – додав Владислав Селезньов.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190821.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua