Вікторія Кушнір: Повістки отримали більше 61 тисячі військовозобов’язаних

27 янв, 15:03

«Мобілізація до лав Збройних сил України триває планово, станом на 25 січня – оповіщено 61 747 військовозобов`язаних, що складає 71,7% від запланованих заходів», – повідомила під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір. У рамках четвертої хвилі мобілізації ведеться робота щодо створення єдиного реєстру військовозобов’язаних. До цього реєстру потраплятимуть ті, хто ухиляється від мобілізації. «У подальшому списки будуть подані до Міністерства внутрішніх справ України та Генерального штабу ЗСУ, де будуть проведені відповідні заходи щодо покарання», – додала речник Міноборони.

Зараз у всіх військкоматах країни проводиться робота щодо оповіщення та розпочата робота медичних комісій на предмет оцінки стану здоров’я та  придатності до військової служби військовозобов’язаних, які отримали повістки. За результатами попередньої хвилі мобілізації зі 100 тисяч оглянутих військовозобов’язаних половина визнані придатними до військової служби. «За результатами медичного огляду відбувається визначення ступеня придатності до військової служби, розподіл по видах і родах військ, де  мобілізований проходитиме службу», – пояснила Вікторія Кушнір.

За минулий тиждень Збройні Сили України в зоні АТО отримали 253 одиниці відновлених зразків озброєння та військової техніки. Ремонтно-відновлювальні бригади Збройних Сил відновили 237 одиниць озброєння та військової техніки: танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, броньовані розвідувально-дозорні машини БРДМ-2, машини з установками реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град”.

Всього з початку проведення Антитерористичної операції для Збройних Сил України відновлено та відремонтовано 19 тисяч 304 одиниці озброєння та військової техніки.

У тому числі, 638 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 4 тисячі 28 одиниць бронетанкового озброєння і техніки, 13 тисяч 126 одиниць автомобільної техніки та 1 тисячу 512 одиниць техніки родів військ і служб.

Із них 18 тисяч 136 одиниць відновили ремонтно-відновлювальні бригади військових частин, решту техніки – спеціалізовані бригади державних підприємств.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190822.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua