Уряд ввів режим надзвичайної ситуації на Донбасі – радник прем’єр-міністра

28 янв, 15:07

Кабінет міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації в Донецькій і Луганській областях після терористичних атак під Волновахою, у Донецьку та Маріуполі внаслідок яких загинули мирні жителі. Головним завданням є локалізація зони ризику і мобілізація влади у ситуації, коли Україна стала жертвою зовнішньої агресії. Про це заявив радник Прем’єр-міністра України Данило Лубківський під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Трагедія в Маріуполі – злочин проти людяності, за який Росія та проросійські бойовики повинні понести відповідальність. Уряд створив державну комісію з надзвичайних ситуацій для наведення порядку. Мешканці Донецької та Луганської областей будуть поінформовані про те, що робити у випадку виникнення загрози”, – сказав пан Лубківський.

Данило Лубківський розповів, що Україна втратила 20% своєї економіки через анексію Криму та військові дії на сході України. Уряд щодня витрачає 5 млн. гривень на підтримку оборони країни. “Незважаючи на війну – Україна вижила. Кабінет міністрів виконує пакет реформ, які були вказані у коаліційній угоді між парламентськими фракціями, програмою дій уряду та програмою реформ Президента Петра Порошенка «Україна-2020», – сказав радник прем’єр-міністра. Так, Кабінет міністрів скоротить свій штат на 20%. Також була представлена нова система оподаткування, спрямована на виведення української економіки з тіні та зменшення впливу олігархів.

Лубківський також анонсував ряд дерегулятивних ініціатив, спрямованих на поліпшення умов ведення бізнесу. Кількість державних контролюючих органів планується скоротити з 56 до 28, а з 1,032 регуляторних функцій держави залишиться 680. “У день 70-ої річниці визволення в’язнів табору смерті Освенцим, увесь світ солідарний з Україною у боротьбі проти імперської агресії і тероризму. У цей день я б хотів процитувати одного з лідерів антигітлерівської коаліції Уїнстона Черчіля і сказати – ми не здамося!“ – завершив Данило Лубківський.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190876.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua