Україна відбудувала серйозний рівень довіри серед міжнародних фінансових кіл – Дмитро Шимків

28 янв, 15:08

Українська делегація на Всесвітньому економічному форумі в Давосі змогла відбудувати серйозний рівень довіри серед міжнародного політикуму та фінансових кіл. Про це заявив заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Міжнародна спільнота чітко висловила свою солідарність з Україною, яка наразі захищає не тільки європейську, але й світову безпеку», підкреслив пан Шимків.

Заступник Глави АП зазначив, що довіра з боку міжнародних інвесторів є ключовим елементом для розвитку країни: “Російська пропаганда докладає усіх зусиль для того, щоб зобразити Україну як failed state. Проте професійні дії українського уряду, зокрема, Міністра фінансів Наталії Яресько, свідчать про те, що нинішні урядовці розуміють своїх міжнародних колег та можуть спілкуватися з ними однією мовою». Крім того, міжнародні приватні інвестори також вивчають Україну як перспективний ринок. За словами Дмитра Шимківа, тендер на ліцензії 3G є одним з головних індикаторів інвестиційної привабливості країни.

Також Дмитро Шимків розповів про нещодавні кроки по виконанню програми реформ. Пріоритетними залишаються судова, антикорупційна реформи та реформа дерегуляції бізнесу. Саме вони створюють сприятливий бізнес-клімат та гарантують безпеку інвестицій. Так, законопроект №1656 «Про право на справедливий суд», розроблений українськими та міжнародними експертами, передбачає очищення суддівського корпусу, обмеження політичного впливу на суди та введення критеріїв для кваліфікації суддів. Також, триває підготовка до створення електроного уряду: незабаром громадяни України зможуть звертатись за допомогою  електронної пошти  до державних органів, а також отримають електронний доступ до відкритих державних реєстрів. Також Дмитро Шимків зазначив, що наступна зустріч Національної ради реформ запланована на 2 лютого. Під час засідання обговорюватимуться продовження дерегуляційних проектів, судова реформа та реформа ДАІ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190878.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua