Порядок та строки сплати митних платежів

30 янв, 11:01

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що у разі ввезення товарів на митну територію України суми митних платежів, нараховані органом фіскальної служби, підлягають сплаті до Державного бюджету України. Такі митні платежі сплачуються платником до або на день подання органу фіскальної служби митної декларації для митного оформлення, крім випадків, якщо відповідно до Митного кодексу України  товари ввозяться на митну територію України із звільненням від оподаткування митними платежами.
У разі розміщення товарів на тимчасове зберігання митні платежі мають бути сплачені не пізніше дня закінчення строку тимчасового зберігання. Якщо до закінчення зазначеного строку ці товари поміщуються у митний режим, який передбачає сплату митних платежів, митні платежі мають бути сплачені не пізніше випуску товарів відповідно до цього режиму.
У разі вивезення товарів з митної території України вивізне мито має бути сплачене не пізніше дня прийняття органом фіскальної служби митної декларації для митного оформлення, якщо інше не встановлено Митним кодексом України.
У разі зміни митного режиму платежі мають бути сплачені не пізніше дня випуску товарів у наступному митному режимі.
Строком сплати митних платежів вважається:
1) у разі використання товарів, ввезених на митну територію України з умовним звільненням від оподаткування митними платежами, в інших цілях, ніж ті, у зв’язку з якими було надано таке звільнення, - перший день, коли особа порушила обмеження щодо користування та/або розпорядження зазначеними товарами. Якщо такий день установити неможливо, строком сплати митних платежів вважається день прийняття органом фіскальної служби митної декларації на такі товари для митного оформлення;
2) у разі порушення вимог і умов митних режимів, що відповідно до Митного кодексу України тягне за собою виникнення обов’язку із сплати митних платежів, - день вчинення такого порушення. Якщо такий день установити неможливо, строком сплати митних платежів вважається день початку дії відповідного митного режиму;
3) в інших випадках - день виникнення обов’язку із сплати митних платежів.
Строки сплати митних платежів визначаються статтею 297 Митного кодексу України.  

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190937.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua